08.10.10


Nyheter

Jenna og jeg driver med klikketrening. Kjempegøy. Hun skjønner poenget. Vi trener på to ting. Å komme når jeg roper (innkalling) og hoppe fra stol til stol. Frem og tilbake et par ganger.  Jippi er ivrig deltaker og vil være med ham også. Han er jo hund så det er klart han og må være med. Babushka ser på med litt misbilligende blikk.  Hun synes dette er langt under hennes verdighet.

29.9.10


Jeg tenker på følgende:

GRÅ STÆR

Leser i Ryska posten at grå stær er funnet på mange russere i en undersøkelse i Finland. Urovekkende mange. Det er mye fokus på øyensykdommer på russeren den siste tiden. Nyopprettet avls og helseutvalg er opprettet i Sverige og de tar imot helseattester som kan brukes for å skaffe oversikt over utbredelsen av arvelige øyensykdommer på russeren.Jeg vil i løpet av vinteren ta øyenlysning på Babushka og Jenna. Jeg venter litt for at Jenna kan bli litt større først.
 1. 29.september 2010

  

Utstillingen gikk bra. Jeg hadde med alle tre kattungen og ho mor sjøl. Silas og Septimus hentet jeg på lørdagskveld inne i Oslo og kattungene fikk kvelden og natta på å bli litt kjent igjen. Det gikk bra med Jenna og Silas som fant tonen. Septimus var mer skeptisk og fikk på søndag sitte i bur alene. Men de to andre fikk sitte sammen og det så veldig bra ut med de to sammen i et dobbelt bur :D


Septimus ble best av guttene. Han er størst og mest utviklet. Jenna slo begge brødrene sine, Babushka og en katt som var kommet fra Gøteborg og ble BIV. Gjett om jeg var fornøyd med det.


Dommeren sa at Jenna fikk være litt rund og god :D. Dessuten likte hun at russeren var kraftfull og muskuløs. Det er jeg helt enig med henne i. ^.^Babushka gikk det heller dårlig med. Hun stiller i klasse 7 og har en arrdannelse på hodet som ikke er helt optimalt utstillingsmessig. Så da ble det trekt certifikat denne gangen. Ikke uventet. Men så er hun så vakker, der hun ligger så pent i buret sitt (ja stort sett da) Når hun ikke maser om å få komme ut og kose og planlegge å stikke av fordi hun begynner å bli lei  ^.^


Og så var det mange som stoppet og kikket på kattungene. Spesielt mange barn. Og da kunne jeg fortelle at de var søsken og at i det buret satt mammaen.


 1. 25.september:

Søndag 26. september skal vi til Tønsberg og delta på Verak sin utstilling. Alle kattungen skal delta. Det gleder jeg meg til. Håper jeg treffer noen kjente. :DJenna og Babushka er begge to gode og runde... Mon tro hva dommeren vil mene om det. Jenna er matvrak, og Babushka tar for seg av kattungematen. Ikke bra med tanke på eventuelle resultater i morgen.  Russeren, den slanke, elegante korthårskatten .-D
6. september 2010:

Hvilke regler gjelder for kattunger som stilles ut og vaksinering. Kattungene skal ha to doser vaksine når de er mellom 10 og 14 uker gamle. Det skal gå en måned mellom hver dose. Hva når de skal stilles ut i denne perioden. Det skal jo også gå 14 dager fra vaksinering til man skal delta på utstillingen.Svar på dette vil kommer her: 

Svar 1:  15. dager før utstillingen skal de revaksineres, dvs må ha begge dosene.

Svar 2: må ikke være nyvaksinert, men 1. dose holder på små kattunger, men anbefaler begge dosene før en utstilling. Så jeg er fortsatt like klok. Hva som er riktig, må jeg fortsatt undersøke.3. september 2010

SE PÅ: “Aug 2010: Ute på tur”    

Nye fine bilder er lagt ut.

 1. 1.september

Alle kattungene er nå solgt. Silas reiste til sin familie forrige onsdag og på fredag 2.9. skal Septimus avgårde. Da blir det bare oss og Jenna igjen.Jenna blir stadig bedre. I begynnelsen lå hun mye og sov og var ikke så aktiv som guttene. Men etterhvert som dagene går blir hun stadig vekk bedre.  Nå er hun helt fin igjen, og vi kan ikke se at det er noe som hemmer henne lenger. Det er bra. 1. 23.august

Vi er hos veterinæren. Jenna er nok litt bedre. Hun trør på foten og da mener veterinæren at det ikke er brukket. Han finner ut at hun har veldig vondt i albuen. Han mener at hun har slått seg kraftig. Hun får betennelsesdempende smertestillende i tre dager, og så mener han at hun vil være fin etter fire -fem dager. 1. 21.august

Jenna begynner plutselig å halte kl 12. Noe har skjedd. Vi ser det ann. Kan det være en reaksjon på vaksine eller microchipen?Vekt:


Silas og Septimus veier 1500 og Jenna veier 1300. Fin størrelse på 11 uker gamle kattunger. 1. 18.august

Kattungene blir vaksinert og får microchipp. Helseattesten sier at det er tre fine og sunne kattunger.  Alle tre var så søte og hoppet rundt på veterinærkontoret og undersøkte alt. De er veldig trygge og fine.


 1. 11.august:

Teller kattunger...  1....   hvor er de andre?  Leter og leter, men finner de ikke.

Hmm  langt om lenge. Krafset det ikke bak skrivebordet for en stund siden. Vi kikker i skuffene, og der i øverste skuff ligger to pusunger og koser seg. Kikker ut over skuffekanten når vi åpner.   Da får vi oss en god latter.De kommer seg inn fra baksiden. De er så lure!


August 2010


Kattunger som er en kilo tunge og bitte små har ikke lov til å klatre opp på kurvhyller som er 175 høye. Det er langt ned.  Det skjønner ikke Jenna, Septimus og Silas. Men det er jo såååå deilig og varmt der oppe og så koselig. Septimus synes og det er gøy og balansere på kanten rundt dusj kabinettet. Gale gale kattunger!


Jennas spesialitet: klatre på oss. Det er bra hun skal bo hos oss, for hun er en russer for viderekommende! 1. 6.august : veiedag  8 uker gammel


Silas  1080 ? gram , Jenna 1050 gram og Septimus 1120 gram.  

Store fine kattunger.  Både Jenna og Septimus plasserte seg fint i eplepappskålen, men Silas hoppet og spratt. Da er det ikke lett å få rett måling. Men det ble sånn cirka.


Jenna og Septimus er lik i kroppen, fortsatt søt og kompakte. Silas er en helt annen  type. Både hode, hals og kropp er mye slankere type. Tror han slektes på far sin.  De to andre er nok mer lik mora si.
4. august 2010

Jeg finner ut at jeg må melde meg på Verak sin utstilling.


Det går i galopp over stuegulvet nå.  Dum , dum, dum, trum, trum, trum. 1. 2.august

Nå er det bestemt at Silas er den utvalgte gutten. En gutt igjen som ikke er solgt. Må begynne litt markedsføring. 


Kattungen inntar stua mer og mer. De har også litt lyst til å gå ut på verandaen, men det får de ikke lov til. Å ha dører åpen er ikke lett. Her må de små passes godt på. Da er det bra å ha god hjelp av mamma Babushka som ikke er begeistret for at de er ute.


 1. 31.juli

Fotoseanse ute.  Blir flotte bilder.  Jenna er sterk og  tøff og tar rotta på gutta.  Silas er den stille litt forsiktige, men så søt da. Septimus og  Jenna er de som leker mest sammen.  Men Silas begynner å bli mer og mer med.
 1. 28.juli

Hmmm...  teller kattunger. Hvor er de?  Heldigvis har de matvett, så når jeg ikke finner dem, så roper jeg at nå er det mat. Det skjønner de og da tyter de ut av skuffer og skap.


 1. 26.juli

Teller kattunger ut av oppvaskmaskinen. 1...2....  


 1. 16.juli

Flotte dager i København. Tusen takk for snille folk som passer på kattungene mens vi er borte.


De får nå vanlig kattungefor tørt og det går bra. Etterhvert får de også kattunge våtfor. Sånne hendige små pakker for et måltid. En sånn pakke går ned på høykant når de er fire stykker.  Serverer på matpapir. Renslig og praktisk. Og så kan jeg lage matfatet så stort jeg bare vil ha det. Da blir det mindre krangling i matfatet.


Dette har en liten bakdel. Kattene jeg selger har en tendens til å bli litt gale av ritsje lyden når du river matpapir. Greit å vite hvorfor .-)4 - 5 uker gamle.

På tide å få mat. Bløter opp kattungemat - tørrfor i vann. Må putte det i munnen på de. De vrir seg litt, men så tygger de, kjenner etter. Nam, dette var godt, og så er de i gang. Dette må jeg gjøre hvert måltid. Husker de ikke fra sist ?  Serverer og fisk og makrell til de. Og om det er middagsrester, får de litt av det som måtte passe av kjøtt ol. 1. 18.juni

Vi får besøk. Tenk å være ei jente som får komme på feriebesøk, og der er det tre skjønne tre uker gamle kattunger. Det var ei som bodde på badet de dagene.2 uker gamle begynner kattungene å få melk sånn attåt. Bare for kosen sin skyld. De er litt tilbakeholden på starten. Hva er dette for noe rart. Etter hvert blir de ivrige og smokken holder ikke lenge mot små spisse kattungetenner.  Jeg klager min nød til Royal Canin. Det er bare en smokk i hver cat milk pakke.  Hvorfor kommer ikke pakkene med to smokker ? De er så søte at de sender meg tre smokker. De har tatt det opp med produsenten.


12. juni 2010

Jenna veier 150, Silas og  Septimus 162 gramNyheter 9. juni 2010

Tre russian blue ! blir født. Alle er blå. To gutter, Septimus 102 gram, Silas 119 gram og ei jente 109 gram som heter Jenna.Nyheter 1. april 2010

Babushka er på besøk hos Nikulin Tiger i Gøteborg.
Nyheter 13. desember 2009

Et uhell. Fire vakre lussekatter blir født. De er stripete med en stjerne i fjeset. To gutter og to jenter.  Tror det er to papper fordi den ene ungen er tabby med hvitt !

Navnene hentes fra Cats. De er jo så godt som bakgårdskatter .-)

Demeter og Bomballerina. Alonzo og Rum-Tum Tugger. Alle fire kommer til gode og snille mennesker. Bomballerina bor i Drøbak, Demeter og Alonzo i Oslo og Rum-Tum Tugger i Enebakk.


Sjekk youtube videoen:  “lussekattene” :D
Nyheter 1. februar 2009:


1. februar 2009:

Vi er påmeldt katteutstillingen i Oslo, Veitvethallen, lørdag 21. mars. Babushka er påmeldt i klasse 7. Jeg må huske på å sende inn de gule bedømmelsesskjemaene etter at hun ble champion i oktober.


Jeg kan bake gulrotkake til oss, hvis det er flere som kommer. GLEDER MEG.Gratulerer til Oddny med Aris som nybakt pappa, samt Katja og Bodil som har fått kattunger. 


Se bilder på :                                                     www.russianblue.no 

> katteunger > til  salgs nå.Gratulerer også Katja i Finnland med to russerunger i desember.


Venter spent på hva det blir av russerbarn etter Ethan i Gøteborg uke 9.


Desember 2009:

Planlagt kull i januar går ikke fordi det ikke passer med løpetider og planlagt påskeferie. Vi utsetter parring til høsten.  Aktuell kandidat:


                                                                        http://www.saverstam.com/grrr/ethan.htm


November 2008:

Roran er borte. Familien savner han veldig, og har gjort alt som er mulig for å oppspore ham, men han er og blir borte. Det hele er forferdelig trist.Oktober 2008

Babushka deltar på utstilling i Tønsberg og blir Champion.


Påsken 2008:

Roran og Murtahg flytter til sine nye hjem i Oslo og Asker.


April 2008 :

Babushka deltar på utstilling i Oslo og får sitt 2. sertifikat


Husk å be om midlertidig registreringsbevis neste gang vi melder kattunger på utstilling. Jeg synes det er viktig å stille ut flere representanter for rasen. Derfor melder jeg på kattungekull jeg får. Da vil jeg ta meg av det praktiske med utstillinge, og kjøperen kommer og leverer katten til meg. Selvfølgelig være med, med ingen tvang. På denne måten får vi mer publisitet for rasen, og vi får vist frem de flotte kattene vi har. Men så er det viktig å ha stamtavle til kattungen. Det tar så lang tid å få utskrevet stamtavle at det må bestilles midlertidig registreringsbevis. Dette tenkte jeg ikke på. Derfor måtte kattungene bare bli hjemme på denne utstillingen. Det er ergelig. Forferdelig ergelig. Betalt hadde jeg og alt. Men nå husker jeg det til neste gang. Det tok tre måneder å få stamtavle til Roran og Murtagh.


Januar 08: 

Babushka føder sitt andre kull.  Far: Startruck Corto Maltese fra Finland.  (N) Troilltampen´s Murtagh og Roran.


Oktober 07

I oktober hadde hun løpetid og det ble tur til Gøteborg for at hun skulle være fire dager sammen med Corto. FIN*Startrucks Corto Maltese. Han kom helt fra Finland for å være i Gøteborg i en måned for å parre tre hunkatter i Norge og Sverige.


September 07

Østfoldkatten hadde utstilling i slutten av september. Det ble en fin markering av Den Norske Russian Blue klubbens 2o + 1 år jubileum.  Babushka fikk et CAC, og det var moro å stille henne ut for første gang.Bilder fra denne websiden kan kopieres hvis du merker dem med “(N)Troilltampen´s”.